Hozzávalók: kb 3 személyre
- 250 g darált hús
- 1 zsemle vagy nálam szikkadt kenyérbelseje
- 3-5 tojás
- 1 vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- só, bors , majoranna
- olaj (én elhagytam)
- zsemlemorzsa (ha akarunk pénzt spórolni ezen is akkor a régi kenyeret megszárítsuk és terítőbe vagy nagyobb konyharuhába tesszük és húsklopfolóval összetörjük és máris van morzsánk. )
- pirospaprika( recept szerint "opcionális")
A leírás szerint a hagymákat meg kell olajon dinsztelni, de én nem szeretem túlzottan a dínsztelt hagyma ízt és ezért nyersen vágtam bele a darálhúsba. (fogyni vágyóknak itt egy tipp a fölösleges zsírok elkerülésére)
A darált húsba kevertem sót,borsot, majorannát, a kenyér belet belemorzsoltam, szórtam bele kenyérmorzát,tojást és a mustárt. A masszát összedolgoztam miközben 3 tojást vízben megfőztem , megpucoltam.
Őzgerinc formát kibéleltem alufóliával( úgy hogy lógjon ki kevés a szélén, hogy aztán rá hudjuk hajtani a húsra), és belenyomkodtam az oldalára felsimítva a massza 2/3-át és a közepére elhelyeztem a tojásokat. (aki többet készít az fél kilo darált hússal 5 tojással csinálja és a tojások végeit vágja le hogy egyenletesen illeszkedjenek egymáshoz a formában)
A maradék masszát a tetejére igazítjuk és betakarjuk az alufólia kilógó széleivel.
200 fokon nem egész órát sütöttem.pontosan nem tudom mennyit nem figyeltem.
Tálaláskor tálcára fordítjuk , lehúzzuk róla az alufóliát és hideg késsel felszeleteljük.
köretkén rizst főztem egy konzerv borsóval annak a levében.
No comments:
Post a Comment