A recept Ibcsi-től van. Kicsit változtattam rajta "érzés szerint" ,de természetesen az eredeti receptet itt találhatjátok meg.
A sütemény biztosan máskor is el fog készülni ugyanis párom aki nem édesszájú, került -fordult rájárt a süteményre. :D
Tehát az én variációmban a hozzávalók.:
Tésztához:
- 50 dkg liszt(graham) plusz amennyit felvett még gyúrásnál + nyújtáshoz
- 15 dkg zsír
- 15 dkg kristálycukor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 tojás
- 1 kávéskanál só
- 1dl tej 1dl vízzel higítva
A tésztát begyúrjuk és lisztezett deszkán 3 lappá nyújtjuk. 250 fokon pár perc alatt készre sütöttem a lapokat, de nagyon kell vigyázni mert hamar száradnak. Ezért letakartam konyharuhával a kisült lapokat.
Krémhez:
- 2,5 dl tej
- 10 ek. liszt
- 20 dkg cukor
- 50 g kakaópor (azért használtam ilyen sokat mert nem valami minőséges és így ereje sincs nagyon)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj kiskockákra vágva
- kevés gríz
A krémet összefőzöm közepes lángon amíg sűrű nem lesz, akkor félrehúzom hűlni.
Kakaó máz a tetejére:
- 7,5 dkg cukor
- 3 evőkanál víz
- 1 evőkanál kakaópor
- 6 dkg zsír
A mázt addíg hevítjük amíg a cukor el nem olvad, folyamatosan kevergetjük.
A lapokat megkenyjük krémmel és egymásra rétegezzük majd a kakaó mázt egyenletesen elsimítjuk a tetején. De vigyázzunk mert a máz hamar szilárdul így ne sokat szöszmötöljünk vele.
forró vízbe áztatott 2 késsel felváltva használva felvágjuk.
No comments:
Post a Comment