Thursday, January 12, 2012

Gastro post 6 (Hungarian)

ma vacsorára teljesen új dolgot csináltam.

nevezzük mondjuk el......

Paradicsomos-Húsos káposztá-nak.


hozzávalók:

1liter fűszerezett (oregánó, cukor,só) paradicsomlé
3 dl víz
3 szelet karmonádli (karaj, tarja vagy ami épp van)
fél fej kisebb édeskáposzta
kis csésze rizs

Paradicsomlébe belevágjuk a káposztát és belekockázzuk a húst.
Ha a hús már megpuhult a tetejére szórunk rizsát és kisebb fokozaton addig főzzük míg a rizs meg nem puhul.

Köretként lehet kenyeret vagy bármilyen más péksüteményt tálalni.

3 comments:

  1. Kedves Süne, 100. regisztrált olvasóm lettél, ez elkalomból sütnék-főznék a részedre. Mit ennél szívesen, sósat, édeset, süljön, főjön??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kedves Anazar.

      Kedvenc ételeim közé tartozik bármi ami burgonyából készült és édes kukoricából. Lepj meg kérlek olyan recepttel ami ismeretlen számomra.
      A választást rád bízom és figyelni fogom a blogodat a receptért.

      Delete
  2. Köszönöm, és jelentkezem, amint elkészültem ;-))

    ReplyDelete