Friday, March 9, 2012

meggyszószos palacsinta

a posztot 2 okból írom.

1 mert nem muszály minden maradékot kidobni... lásd megyszósz
2 mert megmutatnám hogy is néz ki sült állapotában az integrális liszt. (az az amit nem őrölnek meg annyira a malomban) elméletileg egészségesebb mint a finomliszt és ezzel nincs semmi kakaóátverés mint a barnaliszttel és a barnarizzsel.


A palacsintám a szokásos módon liszt kicsi só és ásványvíz keveréke, azt kisültöm és  a maradék megszósszal megtöltöm.

A meggyszósz pedig úgy készül hogy a meggyet kicsit főzzük amíg nem kezd el "puttyogni" aztán levéből kiveszünk keveset elkeverünk benne lisztet vagy aki nem szereti kiérezni (pl én) az étkezési keményítővel csinálhatja és azzal behabarjuk a szószt.

No comments:

Post a Comment