hozzávalók 3 adagra:
- fél kiló krumpli
- bors
- vegeta (én zöldséghez való grillfűszerkeveréket használtam)
- 1 ek. olaj (én zsírt használtam)
- 5 ek. víz (elhagytam)
- 100 g reszelt sajt ( ne legyen növényi mert annak nem olyan jó az íze a krumplival (tapasztalat))
- tejföl egy tojással gazdagítva
A tepsit kikenytem zsírral és belekarikáztam a krumplit leszórtam fűszerkeverékkel és 200 fokon 30 percig sütöttem.
aztán leborítottam a tejföllel és amint kicsit pirosodni kezdett rajta rászórtam reszelt sajtot. azt csak épp ráolvasztottam ne pörkölődjön meg mert akkor nem lesz jó.
köretnek tálaltam sült disznómáj mellé kefíröntetes salátával.
a kép a receptesfüzetemből van.
Jól néz ki:) Én még sosem találkoztam növényi sajttal, csak tejszínnel.
ReplyDeleteszerintem jobb lehet rendes sajttal, de sajnos az 2 szeres áron van csak errefelé nem tudom ti hogy vagytok vele de itt egyre kevesebb dolgot lehet kapni, például almáspitét azért nem tudok készíteni már régóta tervezem pedig , mert nem kapok sehol sem szerecsendiót.
ReplyDelete