Friday, March 16, 2012

svájci krumpli karikák

a receptet még németországban kaptam és most került kipróbálásra.

hozzávalók 3 adagra:


  • fél kiló krumpli 
  • bors
  • vegeta (én zöldséghez való grillfűszerkeveréket használtam)
  • 1 ek. olaj (én zsírt használtam)
  • 5 ek. víz (elhagytam)
  • 100 g reszelt sajt ( ne legyen növényi mert annak nem olyan jó az íze a krumplival (tapasztalat))
  • tejföl egy tojással gazdagítva
A tepsit kikenytem zsírral és belekarikáztam a krumplit leszórtam fűszerkeverékkel és 200 fokon 30 percig sütöttem. 
aztán leborítottam a tejföllel és amint kicsit pirosodni kezdett rajta rászórtam  reszelt sajtot. azt csak épp ráolvasztottam ne pörkölődjön meg mert akkor nem lesz jó.

köretnek tálaltam sült disznómáj mellé kefíröntetes salátával.

a kép  a receptesfüzetemből van.


2 comments:

  1. Jól néz ki:) Én még sosem találkoztam növényi sajttal, csak tejszínnel.

    ReplyDelete
  2. szerintem jobb lehet rendes sajttal, de sajnos az 2 szeres áron van csak errefelé nem tudom ti hogy vagytok vele de itt egyre kevesebb dolgot lehet kapni, például almáspitét azért nem tudok készíteni már régóta tervezem pedig , mert nem kapok sehol sem szerecsendiót.

    ReplyDelete