Monday, March 19, 2012

Vegyes gyümölcstorta

Mivel itt a tavasz és unjuk már a tejszínes csodákat , most itt egy könnyed vasárnapi ebédet kísérő torta.

(mind elfogyott az ebéd után )




Hozzávalók: 1 tortára


  • 1 üveg almakompót vagy befőtt
  • fél üveg kimagozott cseresznye vagy meggy
  • 5 tojás
  • 4dl cukor ( én sokallom voksomat teszem inkább a 2 dl mellett)
  • 4dk liszt
  • 1 csomag sütőpor vagy 1 teáskanál szódabikarbóna (én az utóbbit használtam)
  • 1 dl olaj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1dl tej(nem szerepel a receptben de jobban lazítja a tésztát)
A tortaformát kibéleljük alul sütőpapírral és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük csak a forma aljába igazgatott gyümölcsöt. Eközben felverjük kemény habbá a tojásfehérjét és összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát a megsült gyümölcsre egyengessük és készre süssük. Nekem 3/4 óra kellet hozzá, hosszú fogú villával próbálgattam 30 perc után szabad csak először kinyitni mert különben összeesik a piskóta és nem fog egyenletesen megsülni.

Ha valaki szereti porcukorral lehet a tetején tálalni, én próbálok minél kevesebb curkot használni.

Jó étvágyat!


No comments:

Post a Comment