(mind elfogyott az ebéd után )
Hozzávalók: 1 tortára
- 1 üveg almakompót vagy befőtt
- fél üveg kimagozott cseresznye vagy meggy
- 5 tojás
- 4dl cukor ( én sokallom voksomat teszem inkább a 2 dl mellett)
- 4dk liszt
- 1 csomag sütőpor vagy 1 teáskanál szódabikarbóna (én az utóbbit használtam)
- 1 dl olaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1dl tej(nem szerepel a receptben de jobban lazítja a tésztát)
A tortaformát kibéleljük alul sütőpapírral és 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük csak a forma aljába igazgatott gyümölcsöt. Eközben felverjük kemény habbá a tojásfehérjét és összekeverjük a többi hozzávalóval. A masszát a megsült gyümölcsre egyengessük és készre süssük. Nekem 3/4 óra kellet hozzá, hosszú fogú villával próbálgattam 30 perc után szabad csak először kinyitni mert különben összeesik a piskóta és nem fog egyenletesen megsülni.
Ha valaki szereti porcukorral lehet a tetején tálalni, én próbálok minél kevesebb curkot használni.
Jó étvágyat!
No comments:
Post a Comment