Hozzávalók:
- 15 dkg olvasztott margarin + a forma kikenéséhez
- 17 dkg cukor +6 ek. a pudingba
- 3 tojás
- 550 g liszt + a nyújtáshoz
- 2 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
- 1 csomag vaníliás cukor
- 6 dl tej (pudinghoz)
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
A tésztához összegyúrom a margarint cukrot tojást lisztet szódabónát és a vaniliás cukrot. spajzba tettem pihenni .
Ezalatt megfőztem a pudingot és azt tettem a spajzba hűlni.
a tésztát kinyújtottam.
ugyanakkora pogácsaszaggatót használva mint a sütőforma kis peremet hagyva körültötte kivágtam a tésztából a formába illő menyiséget a maradékból pedig kiszaggattam a pogácsaszaggatóval a sütemény tetejét ( a végén alját).
majd a kivajazott formába nyomkodtam a tésztát a széleit levágtam és 1 ek. pudingot mértem bele amit aztán lefedtem a maradék tésztával.
ezt 200 fokon 20 percig sütöttem , de mivel a sütőm belseje hamarabb süt ezért megfordítottam 10 perc után a formát a sütőben, hogy egyenletesre sűljön meg.
No comments:
Post a Comment