Bajadéra
Hozzávalók:
- 250 g darált dió
- 250 g darált keksz
- 700 g cukor
- 20 kanál víz
- 150 g étbevonó
- 200 g margarin
- Tetejére: 100g főzőcsokoládé
- 50 g margarin
- A vzet felfőzzük a cukorral addíg amíg el nem olvad
- hozzáadjuk a darált kekszet és a darált diót addig forraljuk amíg egyet rottyan, aztán hozzadjuk a margarint kis kockákban adagolva folyamatos keverés mellett összefőzzük
- olvasszuk fel a csokoládét és a felét adjuk hozzá az előző masszához.A masszát kivajazott formába nyomkodjuk és hideg helyre tesszük pár órára
- A másik csokoládét felolvasszuk margarinnal a glazúrnak és leöntsük a megdermedt süteményt vele.
Láttam már ezt a sütit sok blogon, biztos nagyon finom. És még sütni sem kell, bár én szeretek sütni:) Egyszer kipróbálom, az biztos.
ReplyDeletetényleg nagyon finom plusz anyósom már eléggé rutinos benne és nagyon finom süteményeket készít amit sosem tudok leutánozni.
ReplyDelete