Monday, March 5, 2012

jugoszláv konyha 8 más tollával

anyósom készített tegnap az itteni kalóriabombákból.

Bajadéra


Hozzávalók:



  • 250 g darált dió
  • 250 g darált keksz
  • 700 g cukor
  • 20 kanál víz
  • 150 g étbevonó 
  • 200 g margarin
  • Tetejére: 100g főzőcsokoládé
  • 50 g margarin

  1. A vzet felfőzzük a cukorral addíg amíg el nem olvad
  2. hozzáadjuk a darált kekszet és a darált diót addig forraljuk amíg egyet rottyan, aztán hozzadjuk a margarint kis kockákban adagolva folyamatos keverés mellett összefőzzük
  3. olvasszuk fel a csokoládét és a felét adjuk hozzá az előző masszához.A masszát kivajazott formába nyomkodjuk és hideg helyre tesszük pár órára 
  4. A másik csokoládét felolvasszuk margarinnal  a glazúrnak és leöntsük a megdermedt süteményt vele.


2 comments:

  1. Láttam már ezt a sütit sok blogon, biztos nagyon finom. És még sütni sem kell, bár én szeretek sütni:) Egyszer kipróbálom, az biztos.

    ReplyDelete
  2. tényleg nagyon finom plusz anyósom már eléggé rutinos benne és nagyon finom süteményeket készít amit sosem tudok leutánozni.

    ReplyDelete