a maradék tésztából csináltam tegnap kóstolónak, amivel nem jártam sikerrel. Vagyis, én szeretem nekem ízlett de a páromba az istenért sem tudom beleerőszakolni a spenótot.
Hozzávalók: 5 tepsire
Tésztához:
- 50 dkg liszt
- 30 dkg puha vaj
- 2 ek. tejföl
- 1 tojás
- 2 tk.só
Töltelékhez:
- 20 dkg túró
- 20 dkg spenót
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A tésztát begyórjuk és lefedve éjszakáztatjuk a hűtőben.
Másnap kinyútjuk, nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggassuk és a kiszaggatott köröket még vékonyabbra nyújtjuk.
Töltelék: az apróra vágott spenótot vízben megfőzzük amíg nem kezdi a levét engedni, aztán leszűrjük, bekeverjük a túróval és só, bors majd hozzákeverjük a préselt fokhagymát.
A töltelékből fél kávéskanálnyit tettem a kinyújtott tészta kb. közepére majd a másik felét ráhajtottam és ujjaimmal rányomkodtam a szélét.(vigyázzunk hogy ne körmözzünk mert akkor kiszakad a tészta)
220 fokon kb 10 percet sütöttem. figyelni kell mikor a teteje pirosodni kezd akkor jó.
No comments:
Post a Comment