Hozzávalók: 1 a sütő méretével egyező tepsibe
- 1 kg Graham liszt
- 1 élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 evőkanál cukor
- műzlihez haszált magvak
- kis csomag köménymag
- maradék kb 1 evőkanálnyi szezámmag
- 3 dl langyos víz
- 1 tojás
A tészta hozzávalóit összegyúrom és meleg helyre (tűz mellé) teszem "megkelni"kb 2 órát. (az integrális liszt nem kel anyira meg mint a fehér liszt)
A tésztát miután megkelt elfelezem, a felét még 2 részre vágom és kerekre formálom a kezemmel majd olajjal kikent tepsibe lelapítom (így kapom a lepényeket) a maradék felet amit egyben hagytam kicsit ovális alakúra (?Föld?)formálom (elég kézzel is nem kell hozzá nyújtódeszka) , a tetejét 3 helyen bevágom éles késsel és széthúzom finoman kézzel a vágásokat.
250 fokon kb 30 -45 percig sütöm , a lepényt ha kezd érezni az illata akkor megfordítjuk hogy mindkét oldal egyenletesen süljön meg.
No comments:
Post a Comment