Tuesday, March 13, 2012

Angol pogácsa

Hozzávalók: 5 tepsire


  • fél csomag élesztő
  • 50 dkg liszt+ amennyit felvesz gyúráskor + nyújtáskor mikor felvesz (graham)
  • 3 ek cukor
  • 1 ek só
  • fél fakanál zsír
  • 1 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • kevés cukros fahéj visszamaradva a kürtös kalács-ból.
A tésztát bedagasztottam és pihenni hagytam kb 4 órát (vagy többet) , a graham liszt nehezebb a finomlisztnél ezért több idő kell mire megkel valamennyire. 
Pogácsaszaggatóval formázom és sütőpapirral bélelt tepsiben 250 fokon sütöm. mikor a sütőben megemelkedik kicsit megfordítjuk kézzel vagy akinek nem bírja a keze az lapos fakanállal hogy ne vakarja a tepsit (ne fémmel az levakarja a mázt)
ne hagyjuk hogy megbarnuljon vagy piruljon mert akkor nagyon kiszárad a tészta. (így rontottam el az első tepsit)
azért fontos hogy megfordítsuk hogy egyenletesen süljön meg . akkor lesz a megkelt megsült pogácsában lyuk ahova tölthetünk aztán lekvárt.


No comments:

Post a Comment