- fél csomag élesztő
- 50 dkg liszt+ amennyit felvesz gyúráskor + nyújtáskor mikor felvesz (graham)
- 3 ek cukor
- 1 ek só
- fél fakanál zsír
- 1 dl tej
- 1 dl tejszín
- kevés cukros fahéj visszamaradva a kürtös kalács-ból.
A tésztát bedagasztottam és pihenni hagytam kb 4 órát (vagy többet) , a graham liszt nehezebb a finomlisztnél ezért több idő kell mire megkel valamennyire.
Pogácsaszaggatóval formázom és sütőpapirral bélelt tepsiben 250 fokon sütöm. mikor a sütőben megemelkedik kicsit megfordítjuk kézzel vagy akinek nem bírja a keze az lapos fakanállal hogy ne vakarja a tepsit (ne fémmel az levakarja a mázt)
ne hagyjuk hogy megbarnuljon vagy piruljon mert akkor nagyon kiszárad a tészta. (így rontottam el az első tepsit)
azért fontos hogy megfordítsuk hogy egyenletesen süljön meg . akkor lesz a megkelt megsült pogácsában lyuk ahova tölthetünk aztán lekvárt.
No comments:
Post a Comment