Wednesday, March 28, 2012

28/28 avagy nutellás fatörzstorta rengeteg aprósütemény és a horgásszék esete

Az én párom tegnap volt 28 éves.
Ennek alkalmából egy hosszú bejegyzést hagyok.

kezdjük az ajándékokkal:

anyósoméktól kapott egy farmert és 2 rövidujjút(megmondtam hogy csak hasznosat ajándékozunk :D)
tőlem kapott egy horgászszéket bár nem horgászik és nem is lehet egyhelyben megmarasztalni sokáig.

az ötlet onnan jött hogy mindenáron meg akartam szüntetni az éjjeliszekrényén lévő kupit, ami nem épp jött össze...
most hogy van a kisszék igy arra "folyik" tovább a rumli.

amit eredetileg készítettem az egy ágyhoz kötözhető tároló volt, de ahogy néztem az ágyon alulra, le van ragasztva a sperlemez ami az istennek se mozdul el, kivágni belőle egy darabot pedig szóba sem jöhet.

ígyhát megvolt az alap a székhez és a nagymamájától megörökölt anyagok között épp volt annyi épp olyan anyag ami rá megy, és megcsináltam.

és most jöjjön a hab a tortán:

vagyis jobbanmondva a torták...

sajna amit anyósom sütött nem tudom se a receptjét se képet mutatni pedig érdemes lenne mert mindig szépeket süt.

az én tortám receptje a következő volt.....


Nutellás fatörzstorta


a receptet a 2012 március 8.-án megjelent meglepetés újságból néztem ki.


Hozzávalók:

Piskótához:

  • 4 tojás
  • 7,5 dkg cukor
  • 15 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál jó minőségű kakaópor (a kakaós részhez)
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük és a sárgájához hozzákeverjük a többi hozzávalót kivéve a kakaóport. Hozzákeverjük a felvert fehérjét és kettéválasztjuk a krémet, az egyik felébe tesszük a kakaót és nyomózsákokba töltjük a krémet.
Sütőpapírral bélelt tepsibe felváltva csíkokat nyomunk a krémből és 180 fokon villapróbáig sütjük.
ha kész áttesszük tálcára és az egyenletlen tetejét a tálca szélén szamárvezetve a késsel levágjuk. Ez lesz az ága a fatörzsnek.

Nutellakrémhez:
  • 500 g nutella (bármilyen más olcsóbb mogyorókrém is megteszi)
  • 1 kocka margarin (250g)
  • ha kevésnek tűnik esetleg egy deci felvert tejszín
A puha margarint kikeverjük egyneműre a mogyorókrémmel és a kettévágott piskótalapokra kenyjük úgy hogy maradjon is a tetejét megkenyni.

A piskótalapokat feltekerjük és lefedjük konyharuhával szorosan beburkolva.
Eltesszük egy éjszakára megszilárdulni.

Másnak pedig formázzuk  fatörzsnek.





P.S. : a piskóta tényleg így néz ki belülről ezért kellett felváltva nyomni sütés előtt a 2 krémet a tepsibe.

Az aprósüteményeket sem tudom sajnos leírni ugyanis azokat is anyósom készítette de amint odaérek hogy elkészítsem őket én is akkor bejegyzem.




2 comments:

  1. Boldog szülinapot kívánok a Párodnak:) Igazán szép és különleges tortát készítettél, biztos örült neki:)

    ReplyDelete
  2. köszönöm szépen és átadom neki a jókívánságot!

    ReplyDelete