Saturday, February 11, 2012

mézes krémes

A receptet a szőkekonyháról másoltam és holnapra készítettem el.
Egyáltalán nem olyan mint a zserbó és ehhez hasonlók íze, inkább krémes mézeskalács.

Hozzávalók:


Tésztához: 

  • 60 dkg liszt + liszt a nyújtáshoz
  • 18 dkg cukor
  • 6 dkg margarin
  • 2 tojás
  • 4 ek. méz
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1/2 kávéskanál fahéj
  • 2 dl tej vagy tejföl

A hozzávalókat összegyúrjuk hogy nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre vágjuk.

kinyújtsuk a tepsi méretére és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. (a nyújtáshoz sok liszt kell különben nagyon leragad a deszkára)


(a tepsiből óvatosan vegyük ki mert törékeny)

Krém:

  • 6 dl tej
  • 12 dkg gríz vagy búzadara
  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg porcukor vagy kristálycukor

A krémet sűrűre főzzük és a kész lapok közé kenjük.

Az egymásra pakolt sütemény tetejére kevés olajjal vagy zsírral megolvasztottam 200 g jó minőségű étcsokoládét. (ha a rétegezés közben megkenjük házilekvárral úgy még finomabb nekem sajnos utána jutott eszembe miután összeraktam)
(a süteményt a csokoládé dermedése előtt kockázzuk fel akkor nem törik öszze vissza darabokra mint azt nálam tette)






No comments:

Post a Comment