Egyáltalán nem olyan mint a zserbó és ehhez hasonlók íze, inkább krémes mézeskalács.
Hozzávalók:
Tésztához:
- 60 dkg liszt + liszt a nyújtáshoz
- 18 dkg cukor
- 6 dkg margarin
- 2 tojás
- 4 ek. méz
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1/2 kávéskanál fahéj
- 2 dl tej vagy tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk hogy nyújtható tésztát kapjunk. 4 részre vágjuk.
kinyújtsuk a tepsi méretére és 180 fokon pár perc alatt megsütjük. (a nyújtáshoz sok liszt kell különben nagyon leragad a deszkára)
(a tepsiből óvatosan vegyük ki mert törékeny)
Krém:
- 6 dl tej
- 12 dkg gríz vagy búzadara
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor vagy kristálycukor
Az egymásra pakolt sütemény tetejére kevés olajjal vagy zsírral megolvasztottam 200 g jó minőségű étcsokoládét. (ha a rétegezés közben megkenjük házilekvárral úgy még finomabb nekem sajnos utána jutott eszembe miután összeraktam)
(a süteményt a csokoládé dermedése előtt kockázzuk fel akkor nem törik öszze vissza darabokra mint azt nálam tette)
No comments:
Post a Comment