Tökös Rétes
100% biztos vagyok benne hogy én soha nem fogom tudni elkészíteni úgy a tökösrétest (és a pékkiflit sem) mint a párom nagymamája Rózsi mama, de azért a receptet megosztom mert nagyon finom.
Rétes tészta:
Anyósom elmondása szerint a bolti tésztával nem az igazi a rétes, tehát ittvan ahogy Rózsi mama csinálja a tésztát.
Mielőtt bármihez hozzákezdenénk jól be kell fűteni a helyiséget hogy a tészta kiszáradjon kellőképpen, plusz nem lehet ajtónyitogatás 5 percenként.
Olajat lisztet és kevés sót jól bedagasztjuk , a nyujtódeszka közepére tesszük és széthúzzuk a kezünkkel amíg a szélére nem érünk a deszkának és egyben a közepe papirvékony nem lesz.
Kicsit hagyjuk száradni és aztán a vastag széleket levágjuk és begyúrjuk a többivel.
A tésztát tálcán vagy másik asztalon (tiszta teritővel letakart) szétterigetjük és haggyuk száradni.
Töltelék:
Megpucoljuk a tököket a héjától kikanalazzuk a közepét és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
A tészta töltésénél megszórjuk cukorral és fahéjjal.
Felcsavarjuk a tésztát és előmelegített sütőben addig sütjük amíg kívülre folyik a cukor és rákaramellizálódik(villával megszúrva láthatjuk)
No comments:
Post a Comment