http://maxkonyhaja.blogspot.com/2012/02/hercegno-koronaja-kalacs.html
Én ugyanis szimpla kelt tésztát csináltam és elfelejtettem kifordítani is úgyhogy nem épp olyan lett mint Max képei mutatják, de mégis nagyon finom lett.
Maradék almaszósszal tálaltam.
Tészta: 4 tepsire
- 1 kg liszt
- 1 kocka élesztő
- 3 ek. cukor
- 1 ek. só
- fél pohár olaj
- 3 dl langyos víz
Kinyújtottam és pogácsaszaggatóval kiszaggattam éles késsel a közept bevagdostam és kihajtogattam.
A tetejét megkenytem tojással és olajozott tepsiben 250 fokon hamar megsütöttem.
Almaszósz:
- 1 kg savanykás alma
- 1 kk. fahéj
- 1 kk. vaniliás cukor
- fél bögre liszt
ami a mostani elfoglaltságaimat illeti havat lapátolok és takarítok plusz macskát etetek,
komolyan.... többet esznek mint én ...
a cicámhoz szegődött egy környékbeli nagymacska is, ami azt jelenti hogy másik macskaágyat kell varrnom hogy ne turják ki egymást.
No comments:
Post a Comment