Én nem úgy vagyok anyósommal mint sok más menyecske. (lekopogom)
Anyósom erőskezű és példamutató asszony akire jó felnézni és élvezet tőle tanulni (bármit!).
Rengeteg mindent tanultam tőle, kezdve a főzésen keresztűl egészen a kézimunkáig.
Mindenre ő tanított, tanít amit csak tudok.
Ez a recept az amit ha elkészít akkor én örülök neki a legjobban és élvezettel túrok a nagyfazék aljára.
Remélem ti is ugyanannyira fogjátok szeretni mint ahogy én.
Hozzávalók: 7 személyre
- 2 kg vegyes csirkehús (mell, comb, hát, máj)
- 2 kg vegyes disznóhús (tarja, karaj , füstölt comb)
- vegeta, víz, pirospaprika
- 1 kg rizs
- 2 nagy fej hagyma
- 5 nagy sárgarépa
- 3 nagy zöldség (petrezselyem)
- 2-3kg krumpli (függ hogy tesz-e a tetejére galuskát)
- kevés olaj vagy zsír
Feltesszük olajban hagymát pirítani ha üveges akkor beletesszük a paprikát és felöntjük vízzel majd belepakoljuk a húsokat és az apróra vágott zöldségeket(sárgarépa, petrezselyen).
ha hús már 1/3 részig megfőtt beletesszük a vegetát az elforrt vizet pótoljuk és beletetesszük az átválogatott rizsát, és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje, majd lefedjük amíg a rizsa meg nem puhult ha a közepe kemény már csak akkor a tetejére tesszük az összevágott krumplit és lefedjük, ha a krumpli megpuhult akkor levesszük és lábassal együtt nem összekavarva tálaljuk.
kisérőként lehet savanyúkáposztát , káposztasalátát, esetleg más savanyúságot enni hozzá.
utána száraz fehér bor illik.
(a kép a stahl,hu oldalról származik ugyanis nem szoktam a fényképezőgépemet magammal vinni)
No comments:
Post a Comment