Sunday, January 15, 2012

gastro post 8 ( Hungarian)

vasárnap délre készítettem ezt a cukortalan habzsolnivalót.

Sütőtökös pogácsa

Hozzávalók: (3 tepsire)
- 35 dkg liszt+ 2dl a végén ha ragadós a tészta+ nyújtáshoz
-250 g sütőtök (reszelt) 
-fél kávéskanál bors
- 1 csomag élesztőpor
-2 ek. tejföl
- 125 g reszelt sajt ( elhagyható)
-100 g olvasztott vaj
- 1 kávéskanál só

a hozzávalókat összekeverjük és min. 1  órát pihentetjük konyharuhával letakarva meleg helyen.
a tésztát kinyújtjuk és kiszaggassuk a pogácsát a sütőpapirral bélelt tepsibe.
(tipp.ha a tepsi aljára vizet spriccelünk és ugy nyomogatjuk bele kicsit a sötőpapirt akkor nem fog össze vissza csúszkálni a tepsiben)
(tipp2: tojás helyett vízzel is meg kenhetjük a pogácsa tetejét ha aranybarnán szeretjük, így pénzt és felesleges bedobált kalóriákat spórolunk meg.)
200 fokra előmelegített alul-felül sütésre betesszük és tűpróbáig sütjük a pogácsát.
a tepsiből kiszedve letakarjuk konyharuhával hogy tovább puha maradjon.


1 comment:

  1. Kedves Süne, elkészült a kukoricalevesed. Fogadd szeretettel. Remélem ízlik ;-)

    ReplyDelete