Borsóleves Parasztkolbásszal
Hozzávalók:
-1 doboz konzerv borsó
- szál sóban konzervált petrezselyem
- 5-6 karika kolbász
- 1 ek. tejföl
a borsót az eredeti levével feltesszük főni mikor elkezd rotyorogni kis vízzel felöntjük és beletesszük a többi hozzávalót lefedjük és 15 percig még főzzük. a végén tűzről levéve behabarjuk tejföllel.
megjegyzés: a szláv konyhában minden tartalmasabb levest csorbának neveznek.
Su shi házilag
Hozzávalók:
-blitva levél ( nem tudom magyar megfelelőjét keressetek rá neten) vagy spenót , sóska ami épp van.
- 150 g főtt rizs (hűtve)
- 1 konzerv tonhal
-3 szál sárgarépa
a blitva levelet kicsit forró vízben megpárolom hogy jobban hajoljon és a hozzávalókat belecsavarom és 2 -3 -ba elvágom és ha nem olyan nagy a levél hogy alá lehessen mégegyszer csavarni a végéből akkor fogpiszkálóval átszúrjuk.
No comments:
Post a Comment