Saturday, June 2, 2012

Csokoládés alagút

Tésztához: 



  • 12 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 1/2 teáskanál szódabikarbóna
  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg darált mandula
A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük a sárgájához pedig hozzáadjuk a cukrot és azzal fehéredésig keverjük. Beleforgatjuk a fehérjét és a többi hozzávalót.

170 fokon sütöttem kb 30 percig.

  1. Töltelék: zselatin: 1 csomag zselatinport (10g.) feloldunk 1 üveg kimagozott cseresznye levében.
  2. Töltelék: csokoládékrém: 2 ek. lisztet, 20 dkg. cukrot, 3 dl tejet, 3 ek. kakaóport és 10 dkg. zsírt sűrű krémmé főzünk.
  3. Töltelék: cseresznyebefőtt: 1 üveg cseresznybefőttet lecsepegtetünk és kimagozzuk(ízlés szerint aztán beáztathatjuk rumba is,esetleg lehet megyet is használni cseresznye helyett)
Elkészítés:

Az elkészül piskótáról levágjuk a száraz széleket és az alagút aljának rátesszük az őzgerincformát és kivágjuk majd a maradékot belesimítjuk a folpakkal kibélelt őzgerincformába. 1. tölteléknek a forró zselatint használjuk. Beleönjük egyenletesen a tészta aljába hogy az beszívja.
2. töltelékként teszünk kevés csokoládékrémet aztán a kimagozott cseresznyét majd a fennmaradt csokoládékrémet. legvégén letakarjuk az előre kivágott piskótával és az őzgerincformát körbetekerjük rögzítésként folpakkal.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, majd másnap fejjel lefelé a tálcára forítjuk. Levágjuk a 2 sarkát és így tálaljuk.

A legjobban tetszett a sütemény csillogó, márványos színe amit a zselatin adott.


No comments:

Post a Comment