Sunday, April 22, 2012

a Föld napja

Tegnap volt a Föld napja, ezért a Vasárnapi virágpiacon (igaz már nagyon megkéstek virágvasárnapról) , kaptam anyósomtól 2 kaktuszfélét.  A középsőt cseréltem ugyanis neki van több belőle, és amit vettem azon van sok kicsi új "hajtás".


3 comments:

  1. Szépek, de ezek nem kaktuszok:) Kövirózsák, amik a varjúhájfélék családjába tartoznak. Hasonlítanak a katuszra, de nem azok, de az ápolásuk hasonló:)

    ReplyDelete
  2. van valami betegség amit elkaphatnak vagy valami amire oda kell figyelnem? mint észrevetted nagyon kezdő vagyok a virágokhoz, ezért nem is nagyon tudom mit kezdjek velük , lemásolom mindig anyósomat amit ő csinál én is. most tettem őket ki a teraszra mert reggel már van 10 fok kinn. kb milyen időközönként kell locsolni? plusz annyit tudok hogy a jobb oldalit csuvárkutyának hívják erre (úgy írtam ahogy ejted, magyarul házőrzőt jelent) mert a tetőn is megél.

    ReplyDelete
  3. Ezek mind szabadtéri növények, jellemzően sziklakertekbe, kőedényekbe szokták ültetni. Nagyon jól viselik a szárazságot, pont azért, mert pozsgások, húsos leveleikben sok nedvességet raktároznak. Nyáron azért gyakrabban öntözd, de nem szeretik a pangó vizet, olyan helyre ültesd, ahol nem áll meg a víz és minnál több napot kapjanak.. Ezek a kövirózsák Magyarországon teljesen télállóak, szerintem nálatok is, nyugodtan kiültetheted őket. És elég szaporák is, a kis sarjak, amiket hoznak, leválasztható és új növénykéd lesz belőle, de kiültetve maguktól is jól elszaporodnak. Ma már egyébként rengeteg fajtájuk kapható,betegségei, kártevői nincsenek. A lényeg a szárazabb, homokos talaj és napfény:)

    ReplyDelete