Vettem 1m neylon terítőt 3 csomag magot (brokkoli, paprika, spenót) 5 kilos virágföldet (de nem lesz elég) és a macskára bolha-kullancsirtó nyakörvet mert már üti a 20 fokot a kinti hőmérő és mert ha már a legyek előjöttek akkor a kullancsok sem váratnak sokáig magukra.
most essen szó a Fűszeres sajtpuffancsról mert tegnap nagyon felidegesített ami ritkán történik meg velem a konyhában.
A receptet réges régen írtam le mielőtt különköltöztünk a párommal, vagyis mindent összevissza leirtam hogy hasznos lehet mondván, nade nem elég hozzá hogy szóról szóra leírtam a receptet (akkor még nem jegyeztem fel az oldalt ahonnan van) hanem tegnap éppúgy el is akartam készíteni.
az eredeti recept:
- 2,5 dl tej
- 8 dkg vaj
- 1 teáskanál só
- 14 dkg liszt
- 12 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 maréknyi zöldfűszer (bazsalikom,rozmaring, oregánó,metélő hagyma)
A tejet vajjal, sóval felforralom, lisztet tojást ,reszelt sajtot kerverek hozzá, fűszert és zúzott fokhagymát is összekeverjük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük , tepsit kibéleljük sütőpapirral, a masszából golyókat formálok. 30 perc alatt készre sütöm.
Az én verzióm:
a hozzávalókat összekevertem de csak folyékony masszát kaptam ami aztán nem hogy megsült volna hanem csak szétfolyt a sütőben , így gyorsan a megmaradt masszához kevertem annyi lisztet hogy kb galuskatészta állagú legyen és felförrósított zsírban evőkanállal beleszaggatva kisütöttem.
az új terítő a tányér alatt látható.
No comments:
Post a Comment