Thursday, March 22, 2012

lusta asszony borsópaprikása

ezt a nagyon könnyen elkészíthető, és variálható ételt anyósomtól tanultam.

Hozzávalók: 4 személyre


  • 500 g borsó
  • 200 g tarja vagy karaj
  • 2 nagyobb szem krumpli (én elhagytam)
  • vegeta
  • liszt 
  • víz
  • kevés szárított zöldség(ezt a fajtát a vegetától eltérően nem sózzák és elég jó ízt ad a galuskának)
  • 1 tojás
  • pirospaprika
  • kevés zsír vagy olaj
kevés zsírt teszek az edény aljára és abba beleteszem a borsót felöntöm vízzel hogy ellepje és teszek bele kb 1 teáskanál pirospaprikát. 
Letakarom és mikor kb 3/4-ig megfőtt a borsó akkor belekockázom a húst.(hamar megfő ha friss disznóvágásból van , ha régiből akkor a húst teszem előbb oda főni)
Érzés szerint teszek bele vegetát és hagyom hogy belefőjön.
Ezalatt beleverem a tojást liszttel vízzel és a szárított zöldséggel.
Kanállal beleszaggatom a paprikásba a galuskát mikor a hús már megfőtt.
Amint a galuska belefőtt tejföllel tálalom.


No comments:

Post a Comment