Hozzávalók: 4 személyre
- 500 g borsó
- 200 g tarja vagy karaj
- 2 nagyobb szem krumpli (én elhagytam)
- vegeta
- liszt
- víz
- kevés szárított zöldség(ezt a fajtát a vegetától eltérően nem sózzák és elég jó ízt ad a galuskának)
- 1 tojás
- pirospaprika
- kevés zsír vagy olaj
kevés zsírt teszek az edény aljára és abba beleteszem a borsót felöntöm vízzel hogy ellepje és teszek bele kb 1 teáskanál pirospaprikát.
Letakarom és mikor kb 3/4-ig megfőtt a borsó akkor belekockázom a húst.(hamar megfő ha friss disznóvágásból van , ha régiből akkor a húst teszem előbb oda főni)
Érzés szerint teszek bele vegetát és hagyom hogy belefőjön.
Ezalatt beleverem a tojást liszttel vízzel és a szárított zöldséggel.
Kanállal beleszaggatom a paprikásba a galuskát mikor a hús már megfőtt.
Amint a galuska belefőtt tejföllel tálalom.
No comments:
Post a Comment