Thursday, March 22, 2012

joghurtos krémtorta

Ezt a süteményt még régebben készítettem el , de most írom be a recepttel együtt.


Hozzávalók:
krémhez:

  • 200 g tejszín
  • 1 csomag zselatin
  • 2 dl gyümölcsjoghurt
  • ízlés szerinti aszalt vagy friss gyümölcs(én elhagytam)
piskótához:

  • 4 tojás
  • 200 g liszt
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej
  • 1 dl olaj
  • pici só
  • kakaópor(elhagyható)
a piskótát 180 fokon minimum fél órát sütjük aztán ránézünk ha nem jó 5 percenként ellenőrizzük.

Őzgerinc formát kibélelünk folpakkal és beletesszük az összekevert krémet.
a piskótából akkorát vágunk ami a forma tetejére illeszthető és hűtőbe tesszük minimum 2 órára. 
A maradék piskótát megkenhetjük lekvárral és felcsavarhatjuk így máris van egy második süteményünk is.
A receptben szereplő tortát hűthetjük egész másnapig is vagyis akkor szombatra van a lekváros piskótatekercsünk vasárnapra pedig a torta marad felszolgálásra.

No comments:

Post a Comment