Hozzávalók:
krémhez:
- 200 g tejszín
- 1 csomag zselatin
- 2 dl gyümölcsjoghurt
- ízlés szerinti aszalt vagy friss gyümölcs(én elhagytam)
piskótához:
- 4 tojás
- 200 g liszt
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1 dl olaj
- pici só
- kakaópor(elhagyható)
a piskótát 180 fokon minimum fél órát sütjük aztán ránézünk ha nem jó 5 percenként ellenőrizzük.
Őzgerinc formát kibélelünk folpakkal és beletesszük az összekevert krémet.
a piskótából akkorát vágunk ami a forma tetejére illeszthető és hűtőbe tesszük minimum 2 órára.
A maradék piskótát megkenhetjük lekvárral és felcsavarhatjuk így máris van egy második süteményünk is.
A receptben szereplő tortát hűthetjük egész másnapig is vagyis akkor szombatra van a lekváros piskótatekercsünk vasárnapra pedig a torta marad felszolgálásra.
No comments:
Post a Comment