Wednesday, February 15, 2012

jugoszláv konyha 6


Burek


Nagyon laktató (magas kalóriatartalom) és sokféleképpen variálható étel.
Az itteni pékségekben az eredeti a túrós, de manapság lehet krumplisat, pizzásat, húsosat(darált hús és paradicsomszósz) is kapni.

Az elkészítése nagyon egyszerű és gyors.

Hozzávalók:



  • 1 csomag rétestészta
  • zsír vagy olaj (diétásoknak víz)
  • 2 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 500g túró
Kapcsos tortaformát (ha nincs burekforma) kikenünk zsírral vagy olajjal esetleg vízzel. a rétestésztát 2 laponként szétszedjük és alúra teszünk a formába 2 lapot úgy hogy a sarkai mind kilógjanak (rá lehessen hajtani aztán).
A túrót összekeverjük pici sóval tejföllel és a 2 tojással majd ezt rétegesen kenjük a tésztára amit egymásra rétegezünk majd az kilógó sarkokat a végén ráhajtjuk közben zsírral ragasztjuk a tésztát egymáshoz.
legmelegebbre előmelegített sütőben középen addíg süssük amíg a teteje aranybarna nem lesz.



A krumplis burekba nagylyukú reszelőn reszelt krumplit teszünk a pizzásba szabadon választott kedvenc pizzafeltétünket a húsosba pedig darálthús paradicsomszósszal.


(A kép nem az enyém mert legutóbb elfelejtettem készíteni)

2 comments:

  1. Nagyon finom lehet az íze, ahogy olvasom a receptjét a süteményednek !

    ReplyDelete
    Replies
    1. az is, és ami a legjobb hogy relatív olcsó ha pl mirelitként veszem kb 600 forintnak megfelelőre jön ki és 4 személynek bővel elég.

      Delete