Hozzávalók: (1 tortára)
Piskóta:
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 dl natúr joghurt
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
Krém:
- 2 csomag pudingpor (ízlés szerinti, nekem barackos volt itthon)
- 6 ek. cukor
- 6 dl tej
Tejszínhab:
- 250 g tejszínhabpor (nálunk ez a legolcsóbb alternatíva 100g-mal 1 dl tej vagy víz megy felverésre)
- kakaópor vagy reszelt csokoládé (ízlés szerint)
- fahéj
a piskóta mindkét felét megkenjük a pudinggal és az alsó réteg pudingra kenjünk egy réteg tejszínt majd a felső piskótát a pudingos felével lefele ráfordítjuk az alsó rétegre, és a tetejére kenjük a maradék tejszínt.
másnapra mikor megszilárdul az egész akkor felszeletelve szépen mutat a belseje középen a tejszínnel és a barackos pudinggal. sajnos arról nem tudtam képet készíteni mert anyósomékhoz vittem a süteményt névnapomra ma.
Névnapod van? Nagyon boldog névnapot kívánok sok szeretettel! Barackos pudingot még nem kóstoltam. Nagyon finom lehetett a tortád!
ReplyDeleteBoldog Névnapot kívánok Neked:) Nagyon finom lehet ez a torta, jó krémes:)
ReplyDeleteköszönöm mindkettőtöknek. :) névnapom a vártnál is jobban sikerült mert emlékeztek rá a családom tagjai és anyósom a kedvencemet főzte borsópaprikást.
ReplyDelete