Saturday, February 18, 2012

Joghurtos Puding torta


Hozzávalók: (1 tortára)

Piskóta:

  • 4 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
A piskótát 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Krém:


  • 2 csomag pudingpor (ízlés szerinti, nekem barackos volt itthon)
  • 6 ek. cukor
  • 6 dl tej
A pudingot megfőzzük és félretesszük hűlni.

Tejszínhab:



  • 250 g tejszínhabpor (nálunk ez a legolcsóbb alternatíva 100g-mal 1 dl tej vagy víz megy felverésre)
  • kakaópor vagy reszelt csokoládé (ízlés szerint)
  • fahéj 
A tejszínhabot felverjük a többi hozzávalóval és a piskótát kettévágjuk.

a piskóta mindkét felét megkenjük a pudinggal és az alsó réteg pudingra kenjünk egy réteg tejszínt majd a felső piskótát a pudingos felével lefele ráfordítjuk az alsó rétegre, és a tetejére kenjük a maradék tejszínt.


másnapra mikor megszilárdul az egész akkor felszeletelve szépen mutat a belseje középen a tejszínnel és a barackos pudinggal. sajnos arról nem tudtam képet készíteni mert anyósomékhoz vittem a süteményt névnapomra ma.

3 comments:

  1. Névnapod van? Nagyon boldog névnapot kívánok sok szeretettel! Barackos pudingot még nem kóstoltam. Nagyon finom lehetett a tortád!

    ReplyDelete
  2. Boldog Névnapot kívánok Neked:) Nagyon finom lehet ez a torta, jó krémes:)

    ReplyDelete
  3. köszönöm mindkettőtöknek. :) névnapom a vártnál is jobban sikerült mert emlékeztek rá a családom tagjai és anyósom a kedvencemet főzte borsópaprikást.

    ReplyDelete