Monday, January 23, 2012

Jugoszláv konyha post 1

mivel elég sokan érdeklődnek a hazai konyhaművészetemért elkezdek ennek megfelelni és bejegyzéseket írni a jellegzetes balkáni ízekkel.

Ajvár


Paprikakrém szendvicsek készítésére tökéletes , laktató és nagyon finom.

Hozzávalók: (6 főre)



  • 4 db piros húsú  paprika
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 citrom leve
  • 0,5- 0,75 dl olaj
  •  őrölt  bors
Elkészítés: A paprikákat megsütjük, meghámozzuk és a magokat eltávolítjuk, Turmixban pépesítjük.
A fokhagymát és a vöröshagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a sültpaprika krémhez. Sózzuk-borsozzuk.
Citromlevet facsarunk bele. Belecsurgatjuk az olajat és kész.
Üvegbe tesszük  és légmentesen lezárjuk.
Tipp: Ha hosszú időre akarjuk tartósítani akkor konzervanszot teszünk a tetejére és langyos vízbe állitgatjuk a lezárt üvegeket hogy felnyomja a benne levő levegőt.







No comments:

Post a Comment