Ajvár
Paprikakrém szendvicsek készítésére tökéletes , laktató és nagyon finom.
Hozzávalók: (6 főre)
- 4 db piros húsú paprika
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 0,5- 0,75 dl olaj
- só
- őrölt bors
A fokhagymát és a vöröshagymát finomra vágjuk, hozzáadjuk a sültpaprika krémhez. Sózzuk-borsozzuk.
Citromlevet facsarunk bele. Belecsurgatjuk az olajat és kész.
Üvegbe tesszük és légmentesen lezárjuk.
Tipp: Ha hosszú időre akarjuk tartósítani akkor konzervanszot teszünk a tetejére és langyos vízbe állitgatjuk a lezárt üvegeket hogy felnyomja a benne levő levegőt.
No comments:
Post a Comment