Tuesday, January 31, 2012

jugoszláv konyha 4

legolcsóbb gyuvecs


Hozzávalók: 2 személyre



  • 2 csirkehát (kis májjal rajtahagyva)
  •  fél liter paradicsom (ízesített) vagy simához + só cukor oregánó
  • 3 dl víz
  • vegeta
  • rizs
  • 1 kisebb fej vöröshagyma 
  • 1 gerezd fokhagyma
A hagymákat felaprítom és a paradicsomlében felteszem a csirkeháttal főni. ha a hátról már levállik a bőr (annyira megfőtt) akkor hozzáadjuk a vegetát (ízlés szerint) és a rizst, majd takarékon készre főzzük.

2 comments:

  1. Most tanultam valamit! Azt hogy a gyuvecs az magyarul rizseshús. Nagyon sokszor csináltam és nagyon szeretjük. Guszta !

    ReplyDelete
    Replies
    1. na hát itt nagyon sok mindent máshogy mondunk , külön szótár kell rá :D
      pl a pörkölteket általában paprikásnak hívják.
      párom kedvence a babpaprikás ami valahol a pörkölt és a bográcsos bab között van.

      Delete