legolcsóbb gyuvecs
Hozzávalók: 2 személyre
- 2 csirkehát (kis májjal rajtahagyva)
- fél liter paradicsom (ízesített) vagy simához + só cukor oregánó
- 3 dl víz
- vegeta
- rizs
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
A hagymákat felaprítom és a paradicsomlében felteszem a csirkeháttal főni. ha a hátról már levállik a bőr (annyira megfőtt) akkor hozzáadjuk a vegetát (ízlés szerint) és a rizst, majd takarékon készre főzzük.
Most tanultam valamit! Azt hogy a gyuvecs az magyarul rizseshús. Nagyon sokszor csináltam és nagyon szeretjük. Guszta !
ReplyDeletena hát itt nagyon sok mindent máshogy mondunk , külön szótár kell rá :D
Deletepl a pörkölteket általában paprikásnak hívják.
párom kedvence a babpaprikás ami valahol a pörkölt és a bográcsos bab között van.