Monday, January 30, 2012

hal (egészséges) sült krumplival és paprikás mártogatóval

a mai vacsorát úgy tákoltam össze.

maradékok maradékjából van a mártogató. az ötlet megintcsak Évától van, nála láttam virslis krumplisalátát.
abból indultam ki.

Mártogató:

Hozzávalók:
  • majonéz
  • mustár
  • mexikói szósz , vagy erős kecsap
  • paprika savanyúság és annak levéből 2 ek.-nyi
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • tejföl
felaprítottam a hagymát és összekevertem a többivel.

Tiszai hal sültkrumplival

Hozzávalók: (1 tepsire)

  • 1 csomag hal
  • só , bors
  • 6 nagyobb szem krumpli
  • kotányi zöldségfűszer
elkészítés:

A halat lesózom és fél órát hagyom állni a sóban majd leborsozom.
A krumplit sós vízben 3/4 részig megfőzöm , leöntöm a vizet róla.
A tepsit körbekenem zsírral és belepakolom a halat meg a krumplit , a krumplira szórok grillfűszert.
Legnagyobb fokozaton fél órát sütöm minimum.









No comments:

Post a Comment