Monday, January 16, 2012

Gastro post 9 (Hungarian)

tegnap estére készítettem a vasárnapi maradék tökből csigát.

Sütőtökös csiga


Hozzávalók: 1 tepsire

  • 250g reszelt sütőtök
  • 1 csomag vaniliás cukor 
  • 2 teáskanál őrölt fahéj
  • Locsoláshoz: 2 dl tej
Tésztához:

  • 500g liszt+ liszt a nyújtáshoz
  • 1/2 csomag élesztő
  • 2 dl langyos víz
  • 1,5 evőkanál cukor
  • 0,5 evőkanál só
A tészta hozzávalóit egybegyúrjuk és meleg helyre tesszük 2 órát pihentetni.
Amikor megkelt kinyújtjuk és eligazgassuk rajta a reszelt sütőtököt , megszórjuk a vaniliás cukorral és fahéjjal, felcsavarjuk , majd éles késsel kb 1 cm vastagságúra elszeleteljük majd a tepsibe helyezzük.
A sütőt 200 fokra előmelegítem és 15 -20 perc alatt készre sütöm , 15 perc elmúltával meglocsolom a 2 dl tejjel így azt beszívva jó puha lesz a tészta a tetete pedig ropogós.
A sütőböl kivesszük és tálba téve konyharuhával letakarjuk így nem szárad ki.

No comments:

Post a Comment