Először is boldog új évet mindenkinek!
A receptet Éva blogján láttam amiből kicsit variálva saját receptet készítettem.
http://takarekoskonyha.blogspot.com/2010/11/pudingos-keksz.html
A recept szigorúan +18-as a csokoládélikőr alkohol tartalma miatt.
Először is szükségünk lesz házi készítésű csokilikőrre.
Csokilikőr
Hozzávalók: 3 fél literes üvegre.
500 ml víz
300 g cukor
50 g kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy doboz hulala tejszín
300 ml alkohol (vodka)
A cukrot , vizet vaníliás cukrot összeforraljuk, amint összeforrt belekeverjük a tejszínt és felforraljuk mégegyszer.
A tűzről levéve kihülés után 2 hétig hűtőben tároljuk és üvegbe töltés előtt átszűrjük.
Csokilikőrös keksz
A csokilikőr az üvegben megdermed , de ettől ne pánikoljunk be takarékre kapcsoljuk a tűzhelyt és vizben a szájával lefelé fordítva felmelegítjük és egy tálba átöntjük.
Veszünk egy csomag háztartási kekszet (750g) és forma aljára teszünk csokilikőrt majd belesorakoztatjuk a kekszet és a maradékot ráöntjük hogy mind ellepje és átitassuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük hogy a formában megdermedjen a sütemény másnap pedig felszeletelhetjük.
No comments:
Post a Comment