Monday, January 2, 2012

Gastro post 5 (Hungarian)

Először is boldog új évet mindenkinek!

A receptet Éva blogján láttam amiből kicsit variálva saját receptet készítettem.
http://takarekoskonyha.blogspot.com/2010/11/pudingos-keksz.html
A recept szigorúan +18-as a csokoládélikőr alkohol tartalma miatt.

Először is szükségünk lesz házi készítésű csokilikőrre.

Csokilikőr


Hozzávalók:  3 fél literes üvegre.
500 ml víz
300 g cukor
50 g kakaópor
1 csomag vaníliás cukor
1 nagy doboz hulala tejszín
300 ml alkohol (vodka)

A cukrot , vizet vaníliás cukrot összeforraljuk, amint összeforrt belekeverjük a tejszínt és felforraljuk mégegyszer.
A tűzről levéve kihülés után 2 hétig hűtőben tároljuk és üvegbe töltés előtt átszűrjük.


Csokilikőrös keksz

A csokilikőr az üvegben megdermed , de ettől ne pánikoljunk be takarékre kapcsoljuk a tűzhelyt és vizben a szájával lefelé fordítva  felmelegítjük és egy tálba átöntjük.

Veszünk egy csomag háztartási kekszet (750g) és forma aljára teszünk csokilikőrt majd belesorakoztatjuk a kekszet és a maradékot ráöntjük hogy mind ellepje és átitassuk.
Egy éjszakára hűtőbe tesszük hogy a formában megdermedjen a sütemény másnap pedig felszeletelhetjük.

No comments:

Post a Comment