Wednesday, January 18, 2012

gastro post 10 (Hungarian)

Lekváros gombóc:


Hozzávalók: 3 személyre



  • 6 db nagyobb főtt, tört krumpli
  • min. 20 dkg liszt +amennyit felvesz gyúrás közben
  • 1 ek. búzadara vagy gríz
  • 2 ek.olaj
  • 1 tojás
  • zsemlemorzsa
  • lekvár
  1. összegyúrjuk a hozzávalókat és pihentetés nélkül kinyújtjuk és egyenletes négyzetekre vágjuk éles (lisztes)késsel. 
  2. a négyzetek közepére lekvárt teszünk és összefogjuk a 4 csücskét , majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőlük.
  3. forrásban lévő sós vízbe tesszük a golyókat , eközben 2 ek. olajban odatesszük a zsemlemorzsát megpirítani.
  4. ha feljöttek a fazék tetetjére a golyók kicsit várunk vele hogy mégegyet rottyanjon és aztán kiszedjük majd beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába 
  5. porcukorral megszitáljuk és így tálaljuk.

No comments:

Post a Comment