Hozzávalók: 3 személyre
- 6 db nagyobb főtt, tört krumpli
- min. 20 dkg liszt +amennyit felvesz gyúrás közben
- 1 ek. búzadara vagy gríz
- 2 ek.olaj
- 1 tojás
- só
- zsemlemorzsa
- lekvár
- összegyúrjuk a hozzávalókat és pihentetés nélkül kinyújtjuk és egyenletes négyzetekre vágjuk éles (lisztes)késsel.
- a négyzetek közepére lekvárt teszünk és összefogjuk a 4 csücskét , majd lisztes kézzel golyókat formálunk belőlük.
- forrásban lévő sós vízbe tesszük a golyókat , eközben 2 ek. olajban odatesszük a zsemlemorzsát megpirítani.
- ha feljöttek a fazék tetetjére a golyók kicsit várunk vele hogy mégegyet rottyanjon és aztán kiszedjük majd beleforgatjuk a pirított zsemlemorzsába
- porcukorral megszitáljuk és így tálaljuk.
No comments:
Post a Comment