Sunday, January 8, 2012

Csokilikőr torta

A recept a saját kreálmányom mivel nem akartam az otthoni maradékokat kidobni és mert akartam különleges tortát a párom nagymamájának szülinapjára. A meglepetés sikerült a torta hamar fogyott.

(Cukormentes recept!)

Hozzávalók:  (közepes kapcsos tortaformához)


első tészta:
-fél pohár olaj
-4 csöpp Huxol édesítőszer
-3 tojás (szétválasztjuk fehérjéből kemény habot verünk , sárgájához adjuk a tobbi hozzávalót)
-7 dkg liszt
-3 ek. kakaópor
-1 cs. sütőpor
180 fokon tűpróbáig megsütjük. (ha sütőpapirral dolgozunk a sütések között nem kell cserélni a papirt azzal csak pazarolunk)

csokis krém:
-2 csomag csokis pudingpor
-fél liter tej
-6 csöpp Huxol ésesítő
-2 csomag (80g) tejszínhabpor

A lábos aljára kevés vizet öntünk és arra a tejet , majd csomómentesre elkeverjük benne a pudingport és megfőzzük a pudingot, félrehúzva a tűzről kevés vízzel kemény habbá verjük a tejszínhabport és a már langyos pudingba keverjük.


Fehér tészta:
-4 tojás (szétválasztani és a fehérjéből kemény habot verrni  a sárgájához a többi hozzávalót keverni)
-4 csöpp Huxol édesítő
-1 csomag vaniliás cukor
-fél pohár olaj
-fél pohár viz vagy tej
-20 dkg liszt
-1 csomag sütőpor

A tésztát 200 fokon tűpróbáig sütjük ,majd 2 részre vágjuk.
A tészta egyik felét ráterítjük a krémes torta alapra és a maradék Csokilikőrös kekszet kör alaban ráhelyezzük a tortára.

Kevés vízzel kemény habbá verünk 2 csomag tejszínhabport (80g) és a csokilikőrös keksz közé kenjük.

Ráhelyezzük a másik felét a fehér tésztalapnak és 10 g Porcukrot szitálunk a tetejére és 100 g étcsokoládét reszelünk a reszelő kis lyukán.

No comments:

Post a Comment