A két receptet azért írom együtt mert a tojás fehérjét az egyikben a sárgáját a másikban el lehet használni és így nem marad fenn maradék amivel senki sem tud mit kezdeni, mindemellett az édesszájúaknak és a borkorcsolyák kedvelőinek sem lehet ellenvetése.
Kókuszos Habcsók
Hozzávalók: 2 tepsire
3 tojásfehérje
200g porcukor
100g kókuszreszelék
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál citromlé
csipetnyi só
Tojásfehérjét sóval, cukorral,citromlével kenény habbá verjük majd beleforgatjuk a kókuszt és a reszelt narancshéjat.
A masszából teáskanálnyi halmokat teszünk a tepsibe.
220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
A kikapcsolt sütő ajtaját félik nyissuk ki, és a habcsókokat hagyjuk fél óráig kihülni.
Egyszerű tejfölös pogácsa
Hozzávalók: 3 tepsire
50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
köménymag/ só/ reszelt sajt/ szezámmag a tetejére
A hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát pihentetjük hütőben vagy hideg helyen.
Aztán 200 fokon aranybarnára sütjük és mielőtt kivesszük pár perccel megszórjuk a pogácsát sajttal vagy ízlés szerinti fűszerrel és pár percre visszarakjuk hogy ráolvadjon a sajt aztán kivesszük és konyharuhával letakarjuk hogy puha maradjon.
No comments:
Post a Comment