Sunday, December 25, 2011

Gastro post (hungarian)

Kávé mellé elég hamar elfogyó kókuszos habcsókot és egyszerű tejfölös pogácsát csináltam sajttal a tetején.
A két receptet azért írom együtt mert a tojás fehérjét az egyikben a sárgáját a másikban el lehet használni és így nem marad fenn maradék amivel senki sem tud mit kezdeni, mindemellett az édesszájúaknak és a borkorcsolyák kedvelőinek sem lehet ellenvetése.

 Kókuszos Habcsók


Hozzávalók: 2 tepsire
 3 tojásfehérje
 200g porcukor    
100g kókuszreszelék
1 teáskanál reszelt narancshéj
1 teáskanál citromlé
csipetnyi só

Tojásfehérjét sóval, cukorral,citromlével kenény habbá verjük majd beleforgatjuk a kókuszt és a reszelt narancshéjat.
A masszából teáskanálnyi halmokat teszünk a tepsibe.
220 fokra előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.


A kikapcsolt sütő ajtaját félik nyissuk ki, és  a habcsókokat hagyjuk fél óráig kihülni.

Egyszerű tejfölös pogácsa


Hozzávalók: 3 tepsire

50 dkg liszt
25 dkg margarin
3 tojás sárgája
2 dl tejföl
1 csomag sütőpor
1 kávéskanál só
1 kávéskanál cukor
köménymag/ só/  reszelt sajt/ szezámmag a tetejére

A hozzávalókat összegyúrjuk és egy órát pihentetjük hütőben vagy hideg helyen.
Aztán 200 fokon aranybarnára sütjük és mielőtt kivesszük pár perccel megszórjuk a pogácsát sajttal vagy ízlés szerinti fűszerrel és pár percre visszarakjuk hogy ráolvadjon a sajt aztán kivesszük és konyharuhával letakarjuk hogy puha maradjon.

No comments:

Post a Comment