Thursday, December 29, 2011

Gastro post 4 (hungarian)

Baconos Pogácsa 


Hozzávalók: 1 tepsire

50dkg liszt+ 10 dkg a nyújtáshoz
1,5 dl olaj vagy 5 dkg vaj
fél csomag élesztő
1,5 evőkanál cukor
1/2 evőkanál só
3 dl langyos víz

10 dkg apróra vágott szalonna
A tésztát összegyúrjuk és 2 órára meleg helyre tesszük kelni.
Miután megkelt 2 részre vágjuk és fele /fele szalonnát belegyúrjuk a tésztába és lisztezett dezskán kinyújtsuk és kiszaggassuk.
kivajazott tepsiben 200 fokon aranybarnára sütjük. aki nem akar plusz kalóriákat rádobni a tojással az kenyje meg vízzel a pogácsa tetejét.
miután megsült konyharuhával letakarjuk hogy ne száradjon ki.

No comments:

Post a Comment