Hozzávalók: 1 nagy tepsire
1.réteg
- 1-1,5 kg alma (elég lett volna 1 is)
- 1-2 ek. cukor (ha az alma savanykás)
- fahéj
2.réteg
- 8 tojás
- 20 dkg liszt
- 18 dkg porcukor (én kristálycukrorral helyettesítettem)
- 8 ek. víz
- kakaópor ízlés szerint
- 1/2 cs sütőpor (én 1/2 ek. szódabikarbónát tettem bele)
3.réteg
- 8 dl tej (5-öt tettem bele )
- 15 dkg margarin (elhagytam)
- 15 dkg porcukor (elhagytam)
- 2 cs vaníliás pudingpor
- 1 ek. liszt(elhagytam)
- 1 cs vaníliás cukor (2.őt tettem bele)
- (2 dl tejszínt is tettem hozzá lágyítani a krémet)
Elkészítés:
Az almát meghámozom és vékonyra szeletelem. A tepsit alufóliával kibélelem és megkenem kicsit margarinnal.Az almaszeleteket a tepsiben elegyengetem, és megszórom cukorral, és fahéjjal.
A tojássárgáját cukorral habosra keverem (fehéredésig), hozzáadom a vizet majd a sütőporos lisztet, végül a kemény habbá vert fehérjét.
Az almára öntöm a massza felét, a másik felébe pedig kakaóport teszek, majd azt is ráöntöm és elsimítom rajta.
220 fokon 20 percig sütöttem középső rácson, alsó-felső sütéssel.
A 3. rétegnek megfőzöm a pudingot és a felvert tejszínnel összekeverem.
A kész süteményt átfordítjuk egy pálcára úgy, hogy az almás fele kerüljön felülre,
arra rákenjük a krémet,
és megszórjuk csokival (a recept alapján csokireszelékkel).
Hideg helyre teszem kihűlni majd 1 óra múlva felszeletelem.
Guszta! Ezt ismerem kicsi változással , nagyon finom !
ReplyDeletetényleg az lett. és örültek anyósomék hogy nem lett édes. (kevés cukrot használtam)
ReplyDelete